30 juli 2021 - 08:00
Den Helder

Vanaf 1 Juli mogen wij weer beginnen met ons KOFFERBAKSEIZOEN!
Dit is kofferbakmarkt “de DONKERE DUINEN”, De Kofferbakmarkten op “CAMPING de NOLLEN” en  wij starten met de Kofferbakmarkten op onze nieuwe locatie: “Hotel Den Helder” die te vinden is aan de Marsdiepstraat.

 

In 1990 begonnen wij en we zijn nog steeds een fenomeen.

Nog steeds komen onze deelnemers in grote getale en van heinde en verre. Friesland is een populaire provincie, maar mensen uit Amsterdam, Groningen of Breda komen graag naar Den Helder.

En ook vakantiegangers schijnen bewust in Den Helder een Hotel of Camping te boeken, omdat zij graag over onze markt willen lopen en er zelfs een plekje willen huren.

 

Was het in de beginjaren nog zo dat sommige mensen een vooroordeel hadden over de Kofferbakmarkt (,,Je gaat toch geen ouwe troep van een ander kopen?”), tegenwoordig denkt de hele wereld er eerst nog wel een keertje over na, voordat men zoiets zegt.

Het KLIMAAT!!!!! Daar gaat het om anno 2021! Vóór 2030 moet het gebruik van fossiele grondstoffen met 70% naar beneden. In 2050 moet de CO2-uitstoot 0% zijn. In den lande ontstaan in diverse provincies stichtingen die gaan nadenken over hergebruik van materialen en stikstofvrij produceren.

Huizen mogen niet meer gebouwd worden als er teveel stikstof wordt geproduceerd of er moet voldoende worden gereduceerd door het aanplanten van bos. Kringloopwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond, de Circulaire Economie is geboren!

We wisten het niet in 1990, maar we blijken al 30 jaar voor te lopen op onze tijd!.

 

Plattegrond

De indeling en beschikbare plaatsen kunt u terugvinden op deze Plattegrond. De plaatsen zijn ieder 6,5 meter lang.  Wij hanteren niet als eerder verschillende tarieven voor verschillende lengtes. Heeft u meer dan 6,5 meter nodig? Reserveer dan meer plaatsen. Dit doet u door 2 of meer keer het formulier in te vullen afhankelijk van het totaal aantal gewenste plaatsen.

 

 

 

Kofferbakmarkt de Donkere Duinen
OUDSTE KOFFERBAKMARKT VAN NEDERLAND
.

Het leek collega’s Ed van der Pol en Flip Kos (destijds docent op LTS de Noordster) om net als destijds in Grote Keeten, ook in Den Helder eens een Kofferbakmarkt te proberen. We begonnen met vijf deelnemers op het parkeerterrein bij Duinoord. Toen er door omstandigheden moest worden uitgeweken naar “de Donkere Duinen” bleek dit de ideale locatie. We zijn zelfs de oudste Kofferbakmarkt van Nederland! De populariteit van de markt is zó groot dat er af en toe in vakantietijd en bij mooi weer gebrek aan ruimte was. In dat geval wijken wij uit naar het veld van “Openluchttheater de Helderse Vallei” waar ruimte is voor ongeveer 25 deelnemers!

Het huidige reserveringssysteem dat wij vorig jaar invoerden bleek fantastisch te werken dus ook dit jaar zal dit systeem gehandhaafd blijven. U kunt zich dus via het onderstaande formulier inschrijven. Dit zal beschikbaar komen zodra wij groen licht krijgen m.b.t. de corona maatregelen.

Prijzen:

Kosten voor deelname aan Kofferbakmarkt Donkere Duinen: €.15,-. De verkoopplek is 6,5 meter lengte. Heeft u een langer voertuig, dient u meerdere plekken te reserveren.

 

Betalen:

Betalen voor de kofferbakmarkt doet u bij de reservering hier onder, direct via Ideal of via een andere online betaalmethode.

 

Plaats Reserveren: