5 juni 2020 - 08:00
Den Helder

Kofferbakmarkt de Donkere Duinen
OUDSTE KOFFERBAKMARKT VAN NEDERLAND
.

Het leek collega’s Ed van der Pol en Flip Kos (destijds docent op LTS de Noordster) om net als destijds in Grote Keeten, ook in Den Helder eens een Kofferbakmarkt te proberen. We begonnen met vijf deelnemers op het parkeerterrein bij Duinoord. Toen er door omstandigheden moest worden uitgeweken naar “de Donkere Duinen” kwam de loop er pas goed in. De markt van Grote Keeten bestaat niet meer. “de Donkere Duinen” is daardoor de oudste Kofferbakmarkt van Nederland! De populariteit van de markt is zó groot dat er af en toe in vakantietijd en bij mooi weer gebrek aan ruimte is op het parkeerterrein. In dat geval wijken wij uit naar het veld van “Openluchttheater de Helderse Vallei” waar ruimte is voor ongeveer 25 deelnemers! Een tweede mogelijkheid is om ook de ‘oude’ locatie bij strandslag Duinoord in gebruik te nemen!

De laatste jaren is er een trent ontstaan om al midden in de nacht een plekje op het terreinen te nemen. Dat is weer een reden voor deelnemers die niet zo vroeg willen of kunnen om maar niet te gaan. Niet doen zeggen de marktmeesters. Ietsje later komen kan best! In de praktijk blijkt er namelijk (bijna) altijd plek te zijn!

Prijzen:

Kosten voor deelname aan Kofferbakmarkt Donkere Duinen: €.13,- (auto), €.15,- (camper), €.20,- (auto + aanhanger), €.22,- (camper + aanhanger). De verkoopplek is gelijk aan de lengte van het voertuig of de combinatie van voertuigen met een minimum van 4 meter.

 

Betalen:

Betalen voor de kofferbakmarkt doet u contant tijdens de markt. De marktmeester zal het geld bij u komen innen gedurende dag. Voor deze markt kunt u niet vooraf digitaal betalen.

 

Nieuw!

U kunt dit jaar vooraf al aangeven dat u komt. Zo weet de marktmeester van te voren ongeveer hoeveel deelnemers er zullen zijn.


Je moet ingelogd zijn om te kunnen registreren voor dit evenement.