De kofferbak markten in de Donkere Duinen van 2020 staan weer in de marktagenda!

OUDSTE KOFFERBAKMARKT VAN NEDERLAND.

Het leek collega’s Ed van der Pol en Flip Kos (destijds docent op LTS de Noordster) om net als destijds in Grote Keeten, ook in Den Helder eens een Kofferbakmarkt te proberen. We begonnen met vijf deelnemers op het parkeerterrein bij Duinoord. Toen er door omstandigheden moest worden uitgeweken naar “de Donkere Duinen” kwam de loop er pas goed in. De markt van Grote Keeten bestaat niet meer. “de Donkere Duinen” is daardoor de oudste Kofferbakmarkt van Nederland! De populariteit van de markt is zó groot dat er af en toe in vakantietijd en bij mooi weer gebrek aan ruimte is op het parkeerterrein. In dat geval wijken wij uit naar het veld van “Openluchttheater de Helderse Vallei” waar ruimte is voor ongeveer 25 deelnemers! Een tweede mogelijkheid is om ook de ‘oude’ locatie bij strandslag Duinoord in gebruik te nemen!

De laatste jaren is er een trent ontstaan om al midden in de nacht een plekje op het terreinen te nemen. Dat is weer een reden voor deelnemers die niet zo vroeg willen of kunnen om maar niet te gaan. Niet doen zeggen de marktmeesters. Ietsje later komen kan best! In de praktijk blijkt er namelijk (bijna) altijd plek te zijn!

 

Nieuw!

Het ziet er allemaal net even moderner en sneller uit. Wanneer u de site op de juiste manier gebruikt biedt dit vele voordelen!

Voor Kofferbak- / Kringloopmarkten hoeft u niet vooraf aan te geven dat u een plek wilt reserveren. U betaalt uw deelname geld wanneer u eenmaal uw plekje gevonden heeft!

U reserveert alleen voor Themamarkten, Warenmarkten en/of Braderieën. 

De eerste keer dient u zichzelf op de site te Registreren. Na het registreren kunt u op de site Inloggen en via de marktagenda uzelf voor de gewenste markt inschrijven. Op de markt zelf betaalt u pas uw deelname geld zoals u gewend bent.

admin
Author: admin