Nóg gezelliger, nóg meer kramen, nóg meer nostalgie!

Julianadorp – Winkelcentrum Dorperweerth ondergaat vrijdag 14 december aanstaande tussen 15:00 u. en 21:00 u. een volledige metamorfose. Zowel binnen in het centrum als daar buiten komt het vol met kerstdecoraties, muziek, een workshop en gezellige kramen met veel variatie.

 

Een groep figuranten geeft bezoekers van de markt het gevoel dat ze in het Koegras van begin 1900 lopen. Binnen zingt zangkoor Singing Surrender uit Schagen met dertig leden bekende en minder bekende Kerstcarrols. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door hun eigen combo! Voor kinderen is er het nostalgische draaimolentje van de familie Haller, bij de kraam van Creativiteitscentrum “de Vlinder” kan een workshop worden gevolgd en ook ‘Belle en het Beest’ vinden het heel gezellig als kinderen met hen op de foto willen. Schminkster Marian Muis gaat het net als tijdens de zomermarkten vast weer heel druk krijgen.
Het fotomoment met de Kerstman en zijn assistente is voor heel veel bezoekers natuurlijk ook een must!

Het hart van de buitenmarkt, de PAGODE-PLAZA, bestaat uit 4 aan elkaar gekoppelde Pagode-tenten. In deze verwarmde en met zitjes, statafels en heel veel kerstattributen sfeervol ingerichte Plaza is ruimte voor een hapje en een drankje en zingt onze eigen ontdekking Miranda Verhoeven gezellige Kerstnummers. Er rond omheen is de variatie aan kramen enorm. Door achter de kramen schermen te plaatsen ontstaat een intieme sfeer en loopt men als het ware door straatjes. Er worden brocante artikelen en sieraden verkocht, maar ook edelstenen. Bezoekers kunnen zich laten adviseren over huidverzorging en cosmetica. Maar er staat bijvoorbeeld ook een verkoopster die zelf kinderkleding maakt en ontwerpt. Op een andere plek kan weer stemmige kerstkleding worden gekocht voor volwassenen. Uiteraard ontbreken de lekkere hapjes niet en zorgt op de momenten dat er geen live-muziek ten gehore wordt gebracht een DJ voor sfeervolle achtergrondmuziek in Kerstsfeer!
Op de Binnenmarkt in het winkelcentrum staan deelnemers met artikelen die wat gevoeliger zijn voor kou en vocht. Julianadorper Cor Langendijk staat daar o.a. met zijn vele pentekeningen van taferelen uit de Koegraspolder. Maar ook schilderes Aline Bal verkoopt schitterende kunstwerkjes in diverse maten. Ook het goede doel is vertegenwoordigd door Jessica van de Berg. Zij fiets op haar hometrainer zo veel mogelijk kilometers bij elkaar voor KIKA. Ook de winkeliers hebben hun kerstaanbiedingen uiteraard netjes voor de bezoekers uitgestald op hun sfeervol aangeklede kramen. “KERSTMARKT KOEGRAS” die mag je niet missen!!!

admin
Author: admin